Ik nam een zieke dag vandaag, zijn moe voor een paar dagen nu, niet schijn te kunnen krijgen genoeg slaap. Combineer dat met een zere keel, hoofdpijn en meer zenuwpijn dan normaal en ik belde in ziek (eerste keer in bijna een jaar, ik ben nog steeds erg verbaasd). En ik ben niet de enige, Faye is ook nog een beetje naar beneden. De groeiende pijn is behoorlijk ernstig en het is meteen merkbaar als we iets doen. Sommigen zeggen gewoon haar dosis en zorgen ervoor dat ze de pijn niet voelt. Klinkt als een perfect plan, was het niet dat het eigenlijk mogelijk is om blijvende schade te doen. En Faye + volledige dosis NSAID = volledige gek rondrennen als een konijn in brand. En je het waarschijnlijk nu raden, rondrennen zoals dat deel uitmaakt van wat de schade doet.

Ik heb een deel van haar dieet voor gekookte groenten (o.a.), die haar maag vullen, maar geef haar niet veel voeding om uit te voeren. Nadeel daarbij is dat ik haar fatreserve wel in controle moet houden. Het voeden van minder klinkt als een geweldig plan, maar als een lichaam groeit, groeit het. En niet voeden het is nog erger leidt tot een ondervoedde vereerde pup die doet veel schade op zijn eigen. Oh en heb ik je verteld over het feit dat een 13 week oude puppy is aan één ding en één ding alleen? Verken de wereld door het te proeven, overal naartoe te gaan en je tanden in e-ver-y-thing te zetten! Je doet dat niet genoeg of niet uitdagend genoeg en je hebt een beetje Hellspawn. Gemakkelijk Peasy toch?

Dus ik probeer haar zo veel mogelijk bezig te houden. Gisteren dacht ik zelf misschien dat ze nog wat meer nodig heeft! Dus ik begon op te vatten wat ik heb om haar te vermaken om te zien wat ik kon toevoegen. Ze heeft een Nylabone (kaas versie omdat OMG!), ik vul een origineel Kong zo nu en dan met traktaties, ik Verberg kikken in de woonkamer voor haar om uit te zoeken, hebben een mat met fleece ik kan verbergen brokken in, hebben een Wobbler Kong die kan worden geslingerd door de woonkamer , doen Mindgames (toiletpapier rollen etc.) kauwen speelgoed, gooien speelgoed, knuffelen speelgoed, Running Toys, sqeeking speelgoed, gratis doorgang naar het balkon wanneer we thuis zijn (dicht bij een stadscentrum dus genoeg om te zien), veel plaatsen waar ze mee komt en een kat om te jagen. Na dat ik hoewel welll…. Misschien is ze eigenlijk prima.

Onderdeel van being me betekent dat als ik een probleem heb en ik het wil repareren, ik de neiging heb om naar de bodem te gaan en kennis te zoeken. Had lange perioden met Zoë waar ze niet vrij kon rennen en ik moest haar entertainen. Maar om een of andere reden had ik het gevoel dat ik nog steeds veel informatie miste over wat te doen om je hond bezig te houden. Wat zich vertaalt naar een gelukkige hond in mijn ogen. De lijst uitvoeren ik kwam tot de conclusie dat het soms OK is om gelukkig te zijn met wat je hebt. Ook wat betekent dat zo nu en dan heb ik gewoon een beetje ontevreden puppy. Niet omdat ik geen uitdaging voor haar, maar alleen omdat dat is wat het betekent om te worden 13 week oude puppy (met groeiende pijn).

Natuurlijk zal ik zeggen dat ze alleen in opleiding is, het is niet alsof ze het al in haar heeft om me inzichten te geven in mijn gedrag of iets…

Op een heldere noot, Nina en Bram zijn terug voor de week, dus we namen een korte trip naar een nabijgelegen veld. Een klein dat is zodat ze konden lopen en snuiven, maar niet gek te gaan en beginnen met het breken van poten.