Gisteren zoog, voor mij dat is. Ik belde in ziek en was behoorlijk blij dat ik dat deed. Ik ben meer een opzuigen en laten we gaan persoon, grenzen zijn niet echt iets voor mij. Dat geeft soms problemen (waarom, een hond kan helpen met dat je zegt?). Gisteren heb ik echter besloten er iets aan te doen. Ik voelde yuck, maar had ook een goede reden om thuis te blijven en te gebruiken wat voor weinig energie ik had op iets anders. Een Faye! Normaal verblijf thuis wanneer niet echt massaal ziek zou resulteren in mieren in de broek.

En de Faye specimen had een goede tijd met me te vertellen wat te doen. Wat het een geweldige trainingsoefening maakte. Normaalgesproken zou je honden leren om in een routine te gaan en ze te corrigeren wanneer ze beginnen te stappen of uit te treden. Slechts occasioneel geven hen een kans om gek te gaan. Voor mij is dat slechts gedeeltelijk van toepassing.

Natuurlijk wil ik niet dat een hond die net loopt amok in de woonkamer bashing en trashing alles wat ze ziet. Maar ik heb ook geen geboorde hond nodig die, wanneer ik een commando geef, dat gaat doen en niet verlaat totdat ik dat zeg. Want hoe kan ze me helpen als ze geen signalen mag laten zien dat er misschien dingen zijn die moeten veranderen? Dus een deel van de opleiding Balanceer die fijne lijn. En training zou meestal worden toegepast op mij (meer informatie in de details-> therapie taken). Omdat ik degene die in staat is om mijn hond te boren, maar ook degene die in staat is om te zien en te handelen op haar signalen. Het is aan mij om te merken dat er iets uit is, en aan mij om haar te belonen als ze me signalen geeft waarmee ik kan werken.

En hoe dat werkt verandert voor elke persoon. Iedereen van ons is individueel en wat voor mij werkt, hoeft niet per se voor u te werken. Ik haat bijvoorbeeld echt een hond die veel blakt. Eerlijk… Ik heb een harde tijd om het te staan. Dus als ik gestrest ben of er iets mis is, zou een hond die aan mij zou beginnen te blaffen alleen de spanning in plaats van me signalering dat ik aan iets moet werken. Ik ken ook hondenbezitters die de blaffen daadwerkelijk nodig hebben om hun aandacht te verleggen.

En dat is precies de reden waarom ik blij ben dat ik haar zo vroeg in het leven heb gekregen. Rechtstreeks van de kweker naar mijn huis. Ik moet haar leren kennen, wie is Faye? Ze heeft een eigen karakter, bestaande uit veel verschillende eigenschappen, zoals elke hond. Meestal als ik het erover heb, zijn mensen verbaasd dat honden zoveel verschillende eigenschappen hebben. Ze zijn in staat tot jaloezie, verdriet, wraak, geluk en nog veel meer ‘ menselijke ‘ gevoelens. En het is aan mij om te zien wat Faye maakt.

Dus terug naar gisteren, ik had een harde tijd werken rond mijn dag. Wat te doen, wat niet te doen… Ga uit bed in de tijd eigenlijk gaan naar buiten te lopen Faye en misschien eigenlijk neem wat tijd om te leggen. En Faye is goed in het sturen me….. Dus oké, je loopt, praat maar neemt me niet buiten? Prima, ik ga gewoon buiten, maar in het midden van het balkon in plaats van mijn ‘ Litterbox ‘. En uh, niet uit bed komen? Ik zal gewoon knaaien aan alles in REACH, en als dat niet werkt, spring ik op bed, zoals echt land * op * u! BEN JE NU WAKKER? Dat geeft me meteen de heebiejeebies sinds het springen zoals dat is zeer nót aanbevolen op deze leeftijd. En uh, zittend achter je bureaublad doen werken omdat mieren in de broek terwijl je hoofdpijn groeit? Faye antwoordt: “Nooooway… Ik ga de kat achtervolgen, Trek alles uit mijn playbin, wee op de vloer, bespotting je, Whine, squeek, vraag je om aandacht en vertrouw me, ik heb muuuuch meer shit in mijn toolbox you Human! ” Dus ik ga naar de Bank. Zet op de TV en (proberen) om te ontspannen. Eindelijk op de Bank is ze klaar met de chaos, maar ik heb nog steeds een harde tijd ontspannen. Want Nou, het moment dat ik begin te doen dat de hoofdpijn echt duurt overhand en ik heb wat tijd nodig om het neer te halen. En er komt Faye aan de redding. Een deel van haar personage is echt knuffelen, net als een grote Teddybear. En als ze naar me toe komt met die lichte ondeugende blik in haar ogen knuffelen voor mij, Nou, dat kan ik echt niet staan. Ik moet toegeven en knuffelen.

Little Side Note, het is vrijdag! Wat betekent dat Faye nu officieel een 14 weken oude puppy is. Nog twee weken en we beginnen te praten in maanden.