Afgelopen woensdag merkte de dierenarts heel duidelijk op dat ze steeds meer pijnen had. De week voor ze een mooie 12,4 kg was en helemaal geen pijn. Een week later bijgevuld ze op 14kg en wat pijn. Niet een heel veel, maar verandering van dieet en rust waren zeker nodig. Het verkrijgen van meer dan 1kg per week is te veel voor elk groot ras in principe.

Ik zag de tekenen van pijn, minder hardlopen, niet zo attent, meer piepende en overal meer een beetje een peuter dan een gelukkige hond. Dus we namen om te rusten en minder calcium en in principe de stappen die je nemen om te vertragen.

Faye slaapt van haar ‘ high ‘ van de injectie.

Deze ochtend bekroonden het allemaal. Dus nam haar mee naar de woonkamer in de hoop dat ik een paar uur extra slaap kon krijgen, maar dat was het grootste drama ooit. Geen seconde van rust en non-stop proberen om bij mij te komen. Ik was daar niet op te lossen maar en ze was aanzienlijk af, dus gingen we naar de dierenarts. Eerst op de schaal woog ze maar liefst 15kg, wat betekende dat ze binnen 4 dagen nog een kg kreeg. En Nou, de rest was in principe eenvoudige wiskunde, pijn en nog veel meer. De dierenarts veranderde onmiddellijk in een ‘ leer ‘ situatie sinds de plaats was verpakt. Ik ben gewoon niet in staat om af te gaan en een beetje rond te lopen, dus we moesten doen wat we de situatie konden geven. Maar zelfs in pijn, en zo af dat ze erin slaagde om zich te gedragen de meeste van de tijd, die is behoorlijk ongelooflijk voor een jonge pup in een dergelijke situatie. Gelukkig na een uur was het onze tijd om te gaan. Ze kreeg een injectie tegen de pijn en ik nam thuis metacam (een NSAID) om haar te dosis afhankelijk van waar ze op reageert en hoeveel oefening ze doet. Omdat ik haar op rust kan nemen, maar haar niet binnen houdt totdat ze stabiliseert.

Een paar uur en sommige slapen later Faye is terug als de pup ze is. Nog steeds slapen meer en niet plotseling rennen rond als een gek. Maar ze kan eindelijk haar rust vinden, plezier hebben, op spullen kauwen en een paar knuffels verwachten.

We zullen haar nauwlettend blijven volgen, regelmatig haar gewicht controleren en de metacam gebruiken totdat we zeker weten dat ze uit de groeiende pijnen is en gelukkig kan zijn zonder. Haar broer en zussen gaan hetzelfde tempo, dus noch wij, noch de fokkers zijn er helemaal zeker van waarom ze dit snel gaan. De enige grap die ik kon maken, is dat ik wilde voor een hond zo massief als kan zijn, ik nog steeds de voorkeur groot! Mam is rond 36kg, vader is rond 40kg, als Faye houdt de huidige snelheid zal ze blijken te zijn rond 45kg! Nog steeds speculeren omdat het anders is met elk ras, nest en zelfs hond. Voor nu hoop ik dat ze zal ontdoen van deze pijn z.s.m.