Naar het Park!
Deze keer gingen we naar het park achter het station. Ik nam mijn hand fiets mee waardoor het makkelijker voor mij was om een grotere afstand te bedekken. We deden niets spectaculair eigenlijk. Liep in het Park, getraind met een paar honden langskomen (ze heeft nog steeds dit ding met blaffen), probeerde wat speelgoed en sloot de sessie door een bezoek aan een jumper (dierenwinkel). Faye was overal en Sandra hielp me een paar ques van Faye te herkennen. En gaf me een aantal nuttige tips over het blaffen project.

Binnen versus buitenshuis
Er is een groot verschil tussen de twee. Binnenshuis, of in de comfort plaats van thuis en de nauwe de eromheen zijn gemakkelijk in termen van training. Buitenshuis wordt geleverd met veel factoren die het moeilijker maken voor mij om me te concentreren op Faye, mijn omgeving en de juiste timing hebben. Ik weet dat ik ken zo nu en dan mis, maar met iemand die daar ook merken en commentaar op hen ik kan zien waar ik mijn blinde vlekken houden. Dingen die ik kan onthouden en werken als ik thuis ben, dus ik kan het gemakkelijker gebruiken eenmaal terug.

Trainen of socialiseren?
Voor Faye en mij het ding dat we het meest nodig hebben is socialiseren, het maken van haar famillair met allerlei verschillende plaatsen en hoe ze te behandelen. Training is echt een manier om gemakkelijk voor een hond haar leeftijd, we hebben al veel commando's op Cue. Dus voor nu train ik gehoorzaamheid slechts een paar keer per week en houd het op dat. En niet alleen Faye heeft de socialisatie trouwens nodig. Ik doe ook, al die nieuwe plaatsen die ik niet ken, ik ben graag in het comfort van mijn huis. Of zoals een grapje zegt: mijn grot. Dus in tijden als deze draait het allemaal om het balanceren van stress, nog steeds werken en trainen, maar ook niet om alles te proberen en te corrigeren. Of gewoon niet proberen om perfect te zijn.

Intens met niets bijzonders
Dus eigenlijk was de training behoorlijk intens, veel te zien, te leren en te onthouden voor mij. Een heleboel dingen die ik kan herinneren en werken aan thuis. De belangrijkste voor nu zijn het werken aan de sociale interacties met andere honden, en voor mij het houden van betere tabs op haar angst. Ik heb de neiging om gewoon uit te springen en dus spullen voor mezelf (hoe sneller ik het gedaan krijg, hoe sneller ik er overheen ben). En soms kopieer ik dat naar Faye, wat niet altijd de beste strategie is. Dus ik moet in gedachten houden dat ze een beetje meer tijd nodig heeft, wat me soms dwingt om te staan en een beetje te kijken, hoewel ik gewoon zo snel mogelijk wil weggaan.

En na het thuiskomen van een lange dag werk, is er niets beter dan te krullen in je snoozebasket met een cuddlebug.