Of althans, dat is hoe het voelde! Gisteren hadden we onze eerste officiële outdoor training samen met Sandra, onze coach. Niet dat we veel deden, het ontmoeten van haar en het hebben van een drankje was genoeg voor mij voor de eerste keer. We hadden afgesproken elkaar te ontmoeten om 12:00 voor een parkeergarage en vanaf daar verder te gaan.

Op tijd zijn
Is een dingetje…. Ik ben meestal behoorlijk punctueel, vertrek op tijd en zorg ervoor dat ik tijd over heb. Dus natuurlijk heb ik gisteren hetzelfde gedaan, maar ik heb nog steeds een aantal problemen bij het berekenen van alles. Het was vroeger in de auto, rijden, uitstappen en gaan! Maar dat veranderde en dingen zoals Faye die moet plassen, demonteren & monteren van mijn rolstoel, ik die moet plassen en een aantal andere dingen die zijn toegevoegd aan het schema. En het hangt af van mijn dag en waar ik naartoe ga of dat 5 of 15 minuten duurt. Dus ik was een paar minuten te laat (oh hoe ik dat haat). Maar een paar minuten is al beter dan 15!

Maar we hebben het gemaakt.
Ik heb Sandra al eerder ontmoet, dus dat was een beetje minder spannend en ze wachtte ons buiten de parkeergarage. We liepen naar de HEMA en namen een stoel in het restaurant daar. Om daar te komen moet je de winkel twee keer oversteken, eenmaal naar achteren om bij de lift te komen en de lift uit te gaan, moet je terug naar het restaurant. En Nou, dat was een fluitje van een cent. Sandra zei: ‘ laten we eens kijken hoe ze met de lift omgaat. ‘ Ik wist niet dat we zeer ervaren Lift rijders zijn!

Wat doet ze normaal in winkels?
Tijdens het wachten in de rij voor koffie Sandra vroeg wat ik in het algemeen met Faye in winkels. Goed.. uh beloont haar als ze dingen doet die ik leuk vind. En Faye is de magische fee ze is ze deed precies wat ze normaal doet. Snuif rond, loop rond mijn stoel en ga zitten en kijk naar me veel. Het blokkerende ding dat ik zo hard nodig heb en wil is meestal wat ik Let op en beloning wanneer ze dat op zichzelf doet.

Een tabel zoeken
Koffie opgelost we gingen af om een tafel te vinden. Er was een naar mijn smaak in de rug, een gebied waar bijna niemand zat. Ik haat drukke plaatsen en ben prima in een restaurant als dat, zolang er maar heel weinig dingen zijn waar ik op moet letten. Of als er genoeg dingen zijn die me helpen om aandacht te schenken, dus hond, mensen, vrienden etc. Dus ik verhuisde over een stoel, nam een plaats en Sandra zat tegenover mij.
Natuurlijk niet eens een paar minuten later liep iemand naar de ene tafel die achter me open was, ik dacht dat ik het blokkeerde met het positioneren van mijn rolstoel op weg naar de helft van de stoelen, maar helaas was ik verkeerd. (er waren veel, veel tafels vrij, dus ik was niet onbeleefd door enigszins te blokkeren). Ze liep direct achter me, die ik echt, diep van de haat. Maar er is op dat moment niet veel te doen.

Slapende puppy
Of althans dat is wat je zou denken dat ze doet. Maar laat je niet misleiden, ze kijkt je! Voordat de persoon achter me ging zitten, was Faye meestal aan mijn rechterkant, de kant waar het pad was. Snuiven, zitten, een kijkje nemen in haar omgeving. Op het moment dat de stoel achter me werd genomen, verhuisde Faye een beetje rond en vond achter me plaats, tussen de wielen van mijn stoel. Uiteindelijk neerleggen, snoozen een beetje, maar altijd bewust. Dus ik en Sandra bespraken al veel dingen over training, Zoë, hoe ik het doe met Faye, de dingen die ik tegen kom. En ondertussen had Faye mijn rug. Dat maakte het mogelijk voor mij om de persoon achter mij te negeren en zich te concentreren op mijn gesprek.

Doelen voor de volgende keer
Natuurlijk komt er een eerste trainingssessie met huiswerk! Omdat het blokkeren en maken van fysieke ruimte voor mij zo belangrijk is, is het echt leuk als ik Faye rond kan sturen. Natuurlijk is er veel dat ze al intuïtief doet, en dat zal ik blijven gebruiken. Maar soms is het leuk om haar te sturen naar een plek die ik voel is dringender. Dus ons huiswerk is om commando’s te geven aan dat om te kunnen sturen haar rond indien nodig. Dus achter mij, linker kant, rechterkant, voor, onder etc. dus ik kan ervoor kiezen om haar instincten te laten werken, of over te nemen als ik de behoefte voel.  .

Ga je niet snel?
Is een ding dat mensen vragen wanneer ik praat over al die commando’s. Maar ik houd het welzijn van Faye zeer streng in controle. Zoals een paar blogs eerder vermeld, is haar welzijn rechtstreeks verbonden met de mijne. Dus ik oogst direct de negatieve neveneffecten van haar ongelukkig of overgestimuleerd. Omdat ze niet eens 5 maanden oud is, zoek ik nog steeds met haar naar de dingen die ze leuk vindt. Maar ook uit te werken hoeveel mentale oefening ze nodig heeft. En Faye is een vrij intelligente puppy. Ze verklaart heel duidelijk wat ze wil. En kan het heel duidelijk maken als ze hardlopen, spelen, rust of mentale training nodig heeft. Ze kijkt letterlijk naar de attributen die gekoppeld zijn aan dat specifieke deel en vestigt mijn aandacht met hen. Bijvoorbeeld, de que voor gehoorzaamheid training is haar het plukken van willekeurige dingen van de vloer en brengen ze naar mij.

Die momenten gebruiken
Is waar het nu allemaal om draait. Met behulp van de momenten waarop ze zich klaar voelt en eigenlijk wil die stimulatie om nieuwe dingen te leren, maar ook om dingen te bevestigen die ze al kent. En natuurlijk betekent dat ook dat ik moet leren om haar aandacht te krijgen als ik het niet wil, maar echt nodig heb.