Tenminste, dat is wat ik denk dat ze zou zeggen als ze mensen kon praten. Een groot deel van Faye helpt me letterlijk ruimte te maken. Een gebied om me heen waar mensen niet kunnen komen. Mijn rug is een van mijn zere punten, het is kwetsbaar. Een deel ervan is mentaal, een ander groot deel is fysiek. Het kan veel pijn doen als mensen tegen me tegenkomen, hetzij in of buiten de rolstoel. Buiten mijn rolstoel is het meestal erger. Of als ik iets overeind moet ontwijken, heb ik gewoon een ruwe tijd mee. Maar ik heb geen ogen in de rug van mijn hoofd (ik zou verdomd rijk zijn als ik dat deed).

Hoe maak je ruimte?

En non-stop scannen voor mensen die dicht bij mij zijn, is bijna onmogelijk. Dus naar een markt gaan of iets anders waar mensen dicht bij je zijn, is gewoon puur hel voor mij. Tenzij ik mijn kleine team met mij helpen me uit.
Dus in komt de Faye! Door haar te belonen voor gedrag dat ze op zichzelf laat zien, leer ik haar welke delen ik leuk vind. En een deel van wat ik echt leuk vind, is dat ze letterlijk ruimte achter me maakt. En natuurlijk beloof ik dat, wat leidt tot Faye het oppakken van mijn signalen van gevoel gestrest of benauwd en kiezen om ruimte te maken.

De beste voorbeelden.

Als ik dat naar de dagelijkse praktijk Vertaal, zijn er twee grote voorbeelden die ik u tot nu toe kan geven op het oppakken van mijn stress en acteren. De eerste is me in een enigszins drukke winkel, niet een groot ding, maar ik moest er een aantal wanhopige benodigdheden voor Faye om mijn meubels te redden (YAY voor tandjes) te krijgen. Faye dacht dat dat cool zou zijn, omdat ze wat speelgoed kon uitkiezen. In komen de familie met twee kinderen van ongeveer & jaar oud. Heel vervelend, lawaai maken, ouders trekken ze opzij met de meer gebruikelijke ' Kijk waar je loopt ', ' niet huisdier die hond ', ' stop zijn zo vervelend en luisteren ' en veel meer van die dingen die ouders zeggen tegen kinderen wanneer het warm is en ze moe zijn. Kon ze negeren voor de eerste 10 meter van het gangpad op mijn kont, maar er waren ongeveer 20 meer te gaan en ik begon echt gefrustreerd te raken. Ze kwamen van dichtbij en ik kwam op een punt waar ik was dicht bij ofwel schreeuwen om de kinderen naar f * ck de hel af, snelheid terug voor de auto of gewoon een 180 maken en rollen rechts door hen. Faye blokkeert al sommige door enigszins achter me te lopen. En op dat moment ben ik eigenlijk vergeten dat ik een hond aan mijn zijde had. Dat is pure Heaven sinds ze de perfecte Doggy rol speelde. En het moment dat de stress me kreeg, en ik vergat dat Faye daar was, ze draaide zich om, sloeg een keer, keerde terug naar me en waggde haar staart. Als om te zeggen ' zien? Ik heb je, nu gaan we winkelen. ' en die kinderen deden het eigenlijk en ze hebben ze niet meer zien. En met een WAG, wat nosebudding en mij aaien haar een diepe adem te nemen, dat was dat. Geen agressie, geen spanning, geen niets, gewoon een stop met het afstaan van mijn eigenaar en ga. Als Faye er niet zou zijn geweest, zou ik in paniek zijn geraakt en vertrekken naar de afslag z.s.m. of spiked in mijn spanning en geconfronteerd met de gevolgen van die hele dag.

De andere was in een Lidl.

Een bekend merk hier in Nederland. Het is een van de twee winkels (de andere is Jumbo) Ik ga meestal naar, en met hen heb ik mijn twee eerste keuze winkels waar het grootste deel van het personeel me inmiddels kent. Ze hebben producten die ik leuk vind, maar nog hoger op de lijst, ze zijn gastvrij voor hulphonden en mensen met een handicap. Niet eens heb ik het gevoel dat ik niet welkom was, altijd mooi begeleid waar nodig, maar ook niet iemand die me rondleidde om te zien of ik spullen nodig had. Of erger, controleren op mij. Ik voel me veilig en welkom, wat het voor mij gemakkelijker maakt om te gaan, zelfs op een dag of een dag waarop mijn pup een beetje terreur is. Ik kan trainen zonder de voortdurende angst van een kribbe die me vertelt omdat de punt van de neus van mijn pup bijna een blister van koekjes raakte.
Maar terug naar het verhaal. Ik deed mijn ding, winkelen, Faye deed haar, na me rond en testen wat haar koekjes zou brengen. En er waren sommige volwassenen die een harde tijd met het ding genaamd persoonlijke ruimte hadden. Het nemen van iets uit de vriezer of koeling is niet altijd ideaal in een rolstoel (nog meer met een hand fiets) en het duurt enige tijd. Geef mij die tijd voor de liefde van God. Ik ben misschien niet zo snel als jij, of zo snel, of zo handig of wat je zou denken als je ziet dat iemand struikelen rond. Maar als je de aanblik ervan niet tolereren, alsjeblieft voor alles wat heilig is: vraag. En ze observeerden en in mijn gezicht veel van de tijd. Een van hen eigenlijk willen mijn pup huisdier. Wie draagt een helder neon geel vest ongeveer de helft van haar lengt zeggen ' niet PET ' & ' ASSISTENTIEHOND '. Dus ik kreeg het snel moe. En er komt SP (SuperPuppy) aan de redding! Ik dacht aan wat ik mee naar huis moest nemen, en ze lag gewoon plat in het midden van het gangpad, waardoor het bijna onmogelijk was om mijn fanbase te passeren. En ze is een puppy, maar ook 17kg hond, dus ze gingen. Om de een of andere reden is een hond in het midden van een gangpad een goede reden om te omrijden. En het duurde niet lang voor mij om een keuze te maken, zeggen Max twee minuten. Maar het was twee minuten ademruimte. En net als eerder, dat beetje extra ademruimte is het verschil tussen een verblijf binnenshuis en zie nooit de ingang van een supermarkt weer, of gewoon nemen alles wat ik heb en gaan.

Dus het is niet alleen een hond die er voor je is, het is het verschil tussen een verblijf binnen niet vertrouwen op die andere mensen om je heen. Of daadwerkelijk naar buiten gaan om deel te nemen aan het leven en te weten dat je veilig bent, omdat je redding altijd in de buurt is.